Geeft de functionele status van de twaalf vitale organen weer.


 

 

Waarin de Europese geneeskunde het begrip "ORGAAN" alleen verwijst naar het betreffende orgaan zelf, heeft dit begrip in de TCM een veel bredere betekenis, waarbij het veel meer overeenkomt met het Europese begrip van een functioneel systeem.

 

'Milt', bijvoorbeeld, heeft in de traditionele Chinese geneeskunde de leiding over het gehele spijsverteringssysteem, waarbij het toezicht houdt op maag, dunne darm, dikke darm, lever, galblaas en alvleesklier - allemaal fysiologische organen, en heeft zijn naam gegeven aan dit systeem van 'organen' in de traditionele Chinese geneeskunde. De rol van de milt als fysiologisch orgaan is veel bescheidener - het zuiveren van dun bloed, de verwijdering van oude bloedcellen en bloedplaatjes, en het hergebruik van hemoglobine. Het wordt in detail beschreven in het artikel "Twelve main meridians in traditional Chinese medicine": http://vedapulse.com/twelve-main-meridians-in-traditional-chinese-medicine

De specialistenuitbreiding "Meridianen" geeft de energiestatus van deze twaalf systemen. Geel - energietekort, licht-groen – klein tekort aan energie, groen -  
is normaal, licht-rood – lichte overprikkeling en rood is een indicatie van een stress syndroom (overprikkeld). De grafiek wordt in twee varianten aangeboden:

 

Het Chinese schema is een cirkel bestaande uit twaalf sectoren. Alle meridianen worden opeenvolgend met de klok mee getoond.

 

Het Chinese schema

 


 

 

 

Een lijst van twaalf organen:

 

1. Longen, 2. Dikkedarm, 3. Milt 4. Maag, 5. Hart, 6. Dunnedarm, 7. Urineblaas, 8. Nier, 9. Pericard, 10. Triple heater, 11. Galblaas, 12. Lever.

 

Meridianen module:

 

Dit laat de huidige status van de energie zien in twaalf reflexief-therapeutische meridianen, hier geldt:

Zone in geel: indicatie van aanzienlijk tekort (risicozone), zone in licht-groen: indicatie van gering tekort, zone in groen: indicatie van voldoende energieniveau, zone in licht-rood: indicatie van geringe spanning, zone in rood: indicatie van sterke spanning.

 

Het Ayurvedische schema
 

In het Ayurvedische schema zijn de meridianen verdeeld over drie dosha's. Het Ayurvedische afbeeldingsschema geeft de mogelijkheid vast te stellen waar de ene of de andere dosha uit balans is.

 

 

 


 

Tab Atlas 
 

De Atlas laat de huidige stand zien van de energie in de organen en kopieert eigenlijk de informatie zoals te zien is in de Tab Meridianen. In dit geval laat de Atlas niet de energie van de kanalen zien, maar van die organen die kunnen worden aangedaan door een verandering van de energie in de meridianen. Een pulserende gloed rond de organen is te zien waarmee de status van de energie in het lichaam wordt aangegeven. Een gele gloed is een indicatie van onvoldoende energie (risicozone), een rode gloed geeft een teveel aan energie aan (spanning), en een groene gloed laat zien dat het energieniveau normaal is. Atlas is eigenlijk meer voor uw cliënten dan voor u ontwikkeld, omdat het voor uw cliënt gemakkelijker is om Atlas te begrijpen dan om de tab Meridianen te begrijpen. In een gesprek met uw cliënt kunt u schakelen tussen de Meridianen en de Atlas tab zodat uw cliënt naar Atlas kan kijken en naar uw interpretatie van Meridianen kan luisteren.

Dit is de reden waarom VedaPulse is aangevuld met de anatomische Atlas, waarbij u kunt schakelen tussen de organen om meer informatie te krijgen. Als er bijvoorbeeld spanning is in de pericard (hartzakje), zal het programma dit aangeven in de tab Meridianen en dit ook kopiëren naar de tab Atlas, waar het wordt aangegeven als een rode gloed.  Dit kan een teken zijn van spanning in het cardiovasculair systeem.                                                      

 

 

Ook bij de Atlas afbeelding geldt?

Zone in geel: indicatie van aanzienlijk tekort (risicozone), zone in licht-groen: indicatie van gering tekort, zone in groen: indicatie van voldoende energieniveau, zone in licht-rood: indicatie van geringe spanning, zone in rood: indicatie van sterke spanning.

 

Meridiaan laserpen, voor o.a. het vullen of laden van de lege meridianen, uitstekende kwaliteit en 1 jaar garantie. Prijs € 45,50 excl. BTW. € 55,05 incl. BTW.
 

Nu gratis bij de Meridiaan/Atlas module